Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У шахті на Львівщині застрягли 86 працівників

Понеділок, 28 січня 2013, 17:57

На Львівщині на шахті "Надія" припинено електропостачання, на момент відключення в шахті знаходилось 86 працівників.

Про це йдеться на сайті Держгірпромнагляду Львівської області, який посилається на начальника цього відомства Юрія Царика.

Згідно з інформацією, директор шахти "Надія" Микола Криштоп надіслав факсограму про те, що о 15:12 копальню повністю відімкнули від електропостачання.

"У зв’язку із загрозою життю та здоров’ю працівників в дію введено план ліквідації аварії, для евакуації гірників на шахту виїхало відділення Львівсько-Волинського воєнізованого гірничо-рятувального загону", - сказано в повідомленні.

Окрім того, у тексті зазначено, що відімкнення від електропостачання загрожує загазуванням та затопленням гірничих виробок копальні, а припинення роботи котельні – замерзанню тепломереж шахти і припиненням опалення міста Соснівка.

Повідомлень про нещасні випадки не було, передає ZIK.

Станом на 18:00 подачу електроенергії відновили, гірників піднімають з-під землі.

Повідомив 28 січня перший заступник глави Львівської ОДА Богдан Матолич, передає Zaxid.Net.

"Гірників піднімають нагору. Було відключення, воно було нелегітимне. Обленерго включило електроенергію, все виправило", - сказав він.

Чиновник пояснив, що відімкнення мотивували боргами за електрику: "Шахта не реалізувала вугілля, не має грошей - не заплатила за електроенергію".

Борги шахти "Надія" за електроенергію становлять понад 2 мільйонів гривень, додав Матолич.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування