Рибак відмовився скликати позачергову сесію

Вівторок, 29 січня 2013, 13:22

Спікер парламенту Володимир Рибак відмовився скликати позачергову сесію Верховної Ради для розгляду ситуації навколо Юлії Тимошенко.

Про це повідомив заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, 29 січня депутати зустрілися зі спікером і вимагали, щоб він підписав розпорядження про проведення позачергової сесії.

"На жаль, позиція голови Верховної Ради є абсолютно протилежною від позиції депутатів, які зібрали 158 підписів, з яких 151 підпис підтверджено відділом кадрів, і це є підставою для скликання сесії", - сказав Соболєв.

Він додав, що Рибак, аргументуючи неможливість скликання позачергової сесії, посилався на заяву регіонала Владислава Лук'янова, який поставив під сумнів справжність підписів.

"Вперше за всі 22 роки існування Верховної Ради України спікер вирішив звернутися у регламентний комітет для підтвердження підписів, чого ніхто ніколи не робив. Таким чином, є очевидним, що Партія регіонів чинити тиск на спікера, забороняючи скликати сесію ", - зазначив Соболєв.

Він наголосив, що опозиція і надалі залишає за собою право вимагати проведення позачергової сесії згідно з Конституцією, "а як саме – ми повідомимо найближчим часом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News