Захисники Тимошенко не цікавляться справою Щербаня – прокурор

Вівторок, 29 січня 2013, 17:56

Захисники екс-прем'єра Юлії Тимошенко досі не виявили бажання брати участь у слідчих діях у справі про вбивство депутата Євгена Щербаня.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури, посилаючись на слова начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ Андрія Курися.

"Після того, як Тимошенко було вручено, відповідно до норм нового КПК, повідомлення про підозру, Сергій Власенко жодного разу не прибув на запрошення Генпрокуратури для участі у слідчих діях із Тимошенко", - сказав він.

Окрім того Курись заявив, що "клопотання про отримання матеріалів кримінальної справи надійшло лише сьогодні".

"Воно буде розглянуто у встановлений законом строк, а матеріали відповідно будуть надані захисту", - додав він.

За словами чиновника, слідство зацікавлене у проведенні слідчих дій з Тимошенко, "однак з боку адвокатів підозрюваною такої зацікавленості немає".

Також Курись зазначив, що "захист Тимошенко голослівно обвинувачує слідство в якихось порушеннях, яких слідство не допускає".

"Заява Власенка про нібито неможливість завершення слідчих дій у цій кримінальній справі без допиту Тимошенко є голослівною. Адже бути допитаною, давати покази у справі це право, але не обов’язок підозрюваної. Крім того, слідство ще триває", - заявив він.

Окрім того, Курись зазначив, що Олександр Плахотнюк з 29 січня допущений до участі у справі.

"Не дивлячись на те, що про кандидатуру Плахотнюка у якості свого захисника Тимошенко заявила ще 24 січня, однак документи, які він зобов’язаний був надати для допущення до справи у якості адвоката, він надав слідчому чомусь тільки сьогодні", - сказав він.

Курись підкреслив, що "адвокати Тимошенко від правових методів ведення захисту переходять до політичних і необґрунтованих".

"Їх міркування про свідків у справі виглядає, як ворожіння на кавовій гущі. Я ще раз підкреслю, що оцінку усім показанням свідків, які є у справі, буде надано судом під час відкритого судового розгляду", - резюмував прокурор.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News