Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компанія, яка за рішенням Януковича монополізувала імпорт, причетна до криміналу - ЗМІ

Вівторок, 29 січня 2013, 20:51

Приватна компанія "Євротермінал", яка за особистим рішенням президента Віктора Януковича розмитнює імпорт на Одещині, причетна до кримінальних авторитетів.

Про це написали журналісти "Слідство. Інфо".

"Через 50 га приватної території на краю Одеси проходить один з найбільших товарних потоків України. Тут знаходиться вантажно-митний комплекс "Євротермінал". Сюди минулого року з Одеського морського порту перенесли пост Південної митниці", - йдеться у матеріалі.

"Тепер весь імпорт, що заходить через Одесу, розмитнюється тільки на приватному "Євротерміналі", який ще називають "Сухим портом", - сказано у статті.

Журналісти наводять документ, який засвідчує, що "рішення про перенаправлення вантажопотоків на приватний майданчик приймалося особисто Віктором Януковичем".

 Фото: "Слідство. Інфо"

"Кому ж пощастило заслужити особисту турботу президента і заробляти на вантажопотоці державного порту Одеси? Менеджери "Євротерміналу" навідріз відмовилися розповідати про своїх господарів", - сказано у матеріалі.

Водночас Ігор Калєтнік, який тоді ще був головним митником, на запитання авторів матеріалу про власників "Євротерміналу" відповів: "Я не знаю, хто вони. Це не входить в наші функції – перевіряти власників. Компанія зареєстрована згідно з чинним законодавством - нам цього достатньо".

"У Єдиному державному реєстрі вказано що 99% статутного фонду "Євротерміналу" належить кіпрській компанії Northington Holdings Ltd. Її кінцевим власником значиться кіпрська юридична фірма Georgiades & Pelides LLC", - сказано у статті.

Згідно з інформацією, "засновниками цієї правничої компанії є два кіпрських юриста – Маркос Георгіадіс та Фівос Пелідіс, що спеціалізуються на створенні офшорок для СНД". Однак, на думку журналістів, ці особи лише виконують роль власників компанії.

"Начальник Одеського морського порту Юрій Васьков підказує, що нитки до справжніх хазяїв "Євротерміналу" тягнуться у Великобританію та Росію", - стверджують журналісти.

На фото: Павєл Лісіцин. Фото: "Слідство. Інфо" 

Згідно з інформацією, президент компанії – росіянин Павєл Лісіцин "тісно пов’язаний з Леонідом Мініним, Олександром Ангертом та Олександром Жуковим, які звинувачувалися у незаконних поставках зброї з України до Хорватії в розпал війни в колишній Югославії".

Окрім того, за даними журналістів "до кола бізнес-партнерів керівника "Євротермінала" входить ще одна людина зі специфічною біографією" - Олександр Ангерт - громадянин Ізраїлю, який "був засуджений за вбивство і допомагав організувати прибуткову торгівлю нафтопродуктами через Одеський порт".

Автори матеріалу також відшукали документ, в якому йдеться про те, що Ангерт "є членом міжнародного злочинного угрупування, а керівником цього угрупування названо колишнього одесита Леоніда Мініна".

Фото: "Слідство. Інфо". На фото: "Євротермінал"

"Нещодавно, з кіпрської юридичної компанії Georgiades & Pelides LLС нам повідомили, що список власників "Євротерміналу" змінився. І що юридична фірма до цього підприємства вже не має ніякого відношення. Хтось дуже дбає, щоб темне минуле не зашкодило такому чудовому сьогоденню", - підкреслили журналісти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування