Засуджені відсудили у України 14 тисяч євро

Вівторок, 29 січня 2013, 21:15

Прокуратура Сумської області після вироку Європейського суду за скаргою засуджених почала розслідування стосовно посадовців СІЗО.

Про це повідомили у пресс-службі прокуратури Сумської області

Згідно з інформацією, двоє засуджених звернулися до Європейського суду з прав людини зі скаргою на дії посадовців Сумського СІЗО та Роменської ВК № 65.

"Цей суд розглянув справу і наприкінці грудня констатував порушення прав цих осіб під час їх перебування в установі попереднього ув’язнення (СІЗО) та виконання покарань і зобов’язав уряд сплатити кожному із засуджених по 7 тисяч євро", - сказали у прес-службі.

Зокрема, згідно з повідомленням, Євросуд встановив, що під час кримінального переслідування стосовно цих громадян було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, "однак у Сумському СІЗО, де ті перебували до винесення вироку, не забезпечені належні умови тримання арештованих".

"Крім того, службовими особами СІЗО та Роменської ВК № 65 допускались факти, коли кореспонденція заявників не надсилалась адресатам", - сказано у заяві.

Кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов’язків службовими особами, що завдало істотної шкоди правам двох громадян нині засуджених до довічного позбавлення волі, внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 КК України.

Як повідомлялося, у січні Європейський суд з прав людини оприлюднив рішення за рекордною кількістю позовів проти України - Київ програв всі 211 справ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News