Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мати Гонгадзе: Вирок Пукачу – це "крапка з кінцями у воду"

Середа, 30 січня 2013, 08:42

Мати Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе вважає, що після винесення вироку Олексію Пукачу замовників убивства її сина вже ніколи офіційно не назвуть.

"Без сумніву, це кінець, велика крапка з кінцями у воду, щоб ніхто і ніколи не зміг назвати замовників, які насправді хотіли знищити мого сина", - заявила вона в інтерв’ю DW.

"Все закінчиться на Пукачу і на покійному Кравченку, бо так вигідно", - вважає мати журналіста.

Леся Гонгадзе також сказала, що їй байдуже, скільки років дали Пукачу. "Бо я не визнаю факту смерті свого сина. Те, що мені демонструє прокуратура (рештки), не належить синові", - заявила вона.

Матір Гонгадзе також заявила, що вона тепер хоче "у суді відстояти честь і гідність свого сина".

"Я вже півроку звертаюся і прошу у Генпрокуратури надати мені безкоштовного державного адвоката, який би міг представляти мої інтереси в суді. Йдеться про те, що високопосадовці МВС на своїх брифінгах, одразу після зникнення Гії, висуваючи версії вбивства, "зробили" з нього військового найманця, афериста з боргами, мало не вбивцею", - зазначила вона.

"За ці слова треба відповідати. Всі ці висловлювання були оприлюднені одразу у кількох друкованих ЗМІ з посиланням на Миколу Джигу (у 2000 році перший заступник міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка)", - додала Леся Гонгадзе.

Вона пояснила бажання отримати адвоката від прокуратури тим, що не має грошей на послуги приватного адвоката: "Кого наймеш за пенсію у тисячу гривень?".

"Та й у Львові навряд чи хтось візьметься за мою справу, бо це "війна" з владою, а приватна адвокатура – це бізнес, який не витримує тривалого протистояння. Тому мені потрібен державний адвокат", - пояснила Леся Гонгадзе.

"У суді я маю чим довести, що висловлювання про "найманця" є наклепницькими, ба радше брехливими. Минулого року в Грузії я знайшла документ, точніше офіційний лист від міністерства оборони Грузії до коменданта аеропорту Тбілісі з проханням посприяти журналісту Георгію Гонгадзе потрапити у місце бойових дій – місто Сухумі", - розповіла вона.

"Цей документ, який я офіційно переклала, підтверджує, що мій син був на війні не як найманець, а як журналіст. Натомість Генпрокуратура вже півроку бавиться зі мою в "окозамилювання" і адвоката не надає, і висловлювання заперечує. Вони сподіваються, що посадять Пукача і всьому кінець, мій син залишиться "найманцем", а вони – "чисті і пухнасті". Так не буде", - обурилася Леся Гонгадзе.

Як відомо, 29 січня екс-начальника головного управління кримінального розшуку МВС Олексія Пукача засудили за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе у 2000 році до довічного ув'язнення з конфіскацією майна, його також позбавили звання генерала та заборонили йому займати державні посади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування