Міністр не сказав, хто стоїть за компанією, яка допомагатиме Shell

Середа, 30 січня 2013, 10:22

Міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький відмовився назвати власників компанії "СПК-геосервіс", яка включена до угоди з компанією Shell.

"Не моя це задача – з’ясовувати власників компанії "Геосервіс". Вона виграла прозорий тендер, який був оголошений публічно", - сказав він журналістам у середу.

"Крім того, в угоді з Shell є окремий пункт про антикорупційну експертизу і публічна компанія "Dutch Shell" підписала угоду після проведення експерти", - додав Ставицький.

На уточнююче питання, чи знає він сам, хто стоїть за компанією "Геосервіс", міністр заявив, що "вся інформація є на сайтах", а пізніше уточнив, що вона "належить геологам".

Як відомо, 24 січня у Давосі (Швейцарія) між компанію "Shell", штаб-квартира якої знаходиться в Нідерландах, та українською компанією "Надра Юзівська" було підписано угоду про розподіл продукції від видобутку нетрадиційного газу на Юзівській ділянці.

Shell (Shell Exploration and Production Ukraine Investment BV) та Сhevron будуть видобувати газ не самі, а з українськими партнерами - спільними підприємствами, створеними НАК "Надра України" (90%) та маловідомою компанією "СПК-геосервіс" (10%).

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування