Дніпропетровських терористів "вів" якийсь підривник-силовик

Середа, 30 січня 2013, 13:23

Дніпропетровських терористів Віктора Сукачова і Віталія Федоряка консультував невстановлений слідством фахівець з Харкова.

Про це повідомив у листі, переданому адвокатами "Українській правді", один з обвинувачених у пособництві Дмитро Рева.

Він відзначає, що в той час як докази проти нього і Льва Просвірніна "вшиті білими нитками в матеріали справи", в ньому чомусь немає інформації про консультанта з Харкова.

"Віталій Федоряк в допитах згадує якогось консультанта-підривника з Харкова", - відзначає підсудний.

"Кому належать сліди на вибухових елементах в Харкові, листах з вимогами в Запоріжжі, які згідно з результатами молекулярно-генетичної експертизи не належать жодному з обвинувачених?", - пише він.

"Одному мені здається дивним, що дві абсолютно недосвідчені у питаннях вибухотехніки людини, один з яких викладач гуманітарних дисциплін, а другий - системний адміністратор, без спеціальних навичок і технічної підтримки, майже на два роки влаштували ігри з елітою українських спецслужб, і "прогоріли" лише на етапі отримання викупу", - запитує Рева.

Він припускає, що Віктора Сукачова з "компаньйоном по злочинній діяльності" (Федоряком), "хтось дбайливо вів і опікав ".

"Хтось, хто як зазначено у висновку вибухотехнічної експертизи є фахівцем у виготовленні вибухових пристроїв і з великою ймовірністю має відношення до силових структур (чи як там в матеріалах справи?), - написав підсудний.

Рева зазначає, що в колі знайомих, зі студентських часів Віктор Сукачов мав репутацію "ексцентричного інтелектуала, неуважного і самозакоханого, але добродушного і безкомпромісного в питаннях слідування своїм принципам".

"Віктор, чиї емоції завжди було можна прочитати по обличчю, для мене мало відповідає портрету холоднокровного злочинця, чиї дії були ретельно сплановані та продумані. Громадянин Федоряк, судячи з матеріалів допитів, на роль професора Моріарті також не тягне. Так хто ж все-таки є режисером кривавого трилера, в який мимоволі були втягнуті звичайні люди?, - питає Рева.

Як відомо, раніше озвучувалася версія, що дніпропетровські теракти є частиною боротьби за пост глави СБУ в Дніпропетровській області.

27 квітня в Дніпропетровську відбулося 4 вибухи, від яких постраждали більше десятка осіб. В організації терактів висунуто звинувачення Віктору Сукачову і Віталію Федоряку, а Дмитру Реві та Льву Просвірніну висунуто звинувачення в пособництві.

Сукачов неодноразово заявляв, що Рева і Просвірнін не причетні до терактів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News