Соціологи з РФ: Росіяни почали краще ставитися до України

Середа, 30 січня 2013, 16:28

Росіяни почали краще ставитися до України.

Про це свідчить опитування, проведене Всеросійським центром вивчення громадської думки, пише УНІАН.

Так, на запитання "як ви загалом ставитеся зараз до України?", 10% відповіли "дуже добре" (у листопаді минулого року - 8%), 64% - "в основному добре" (61% - у листопаді 2012 року).

При цьому 16% відповіли, що ставляться до України "в основному погано", (раніше - 19%), 2% - "дуже погано" (раніше - 4%). Важко відповісти 9%.

Водночас, лише 4% оцінюють нинішні відносини між Росією та Україною як дружні, 12% назвали відносини між країнами хорошими, добросусідськими, 34% - нормальними, спокійними.

При цьому 34% опитаних вважають, що відносини між Україною і РФ прохолодні, 9% - напружені, 1% - ворожі. Важко відповісти – 6%.

Крім того, 13% респондентів вважають, що відносини Росії з Україною повинні бути такими ж, як з іншими державами - із закритими кордонами, візами, митницями. 64% відповіли, що Росія та Україна повинні бути незалежними, але дружніми державами - з відкритими кордонами, без віз і митниць.

18% вважають, що Росія та Україна повинні об'єднатися в одну державу. 6% важко відповісти.

Відповідаючи на запитання, на співпрацю з якими країнами Росії перш за все слід орієнтуватися в своїй зовнішній політиці, 18% респондентів вказали США; 48% - Західну Європу (Німеччина, Франція, Велика Британія); 22% - Японія; 30% - Індія та Китай, 46% - Україна, Білорусь, Казахстан, інші країни СНД; 10% - Куба, Венесуела, Сирія, Іран, Північна Корея; 16% важко відповісти.

Опитування проводилося 18-21 січня 2013 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського й сільського населення серед 1596 осіб віком 18 років і старше в 130 населених пунктах 45 регіонів.

Розподіл відповідей наводиться у відсотках від загального числа опитаних разом із даними попередніх опитувань. Статистична похтбка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування