Прокуратура довела, що міліціонер на "Lexus" в'їхав у "Запорожець"

Середа, 30 січня 2013, 16:34

Прокуратура Запорізької області знайшла докази причетності співробітника міліції до ДТП, в результаті якого джип "Lexus" міліціонера на великій швидкості врізався в "Запорожець", який стояв на узбіччі, що спричинило загибель дівчини-пасажира.

Про це повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокуратури Запорізької області Маріанна Піскунова.

Аварія зі смертельним результатом сталася у Василівському районі Запорізької області 4 січня 2013 року.

Раніше майор міліції заявляв слідству, що в момент аварії він не перебував за кермом іномарки.

Згідно зі свідченнями свідків і висновків експертів, слідство дійшло висновку, що за кермом "Lexus" був співробітник міліції. Найближчим часом буде проведено слідчий експеримент.

"Після чого, з урахуванням отриманих даних, буде призначена автотехнічна експертиза, яка і відповість на головне запитання - хто є винуватцем дорожньо-транспортної пригоди" - зазначила Піскунова.

За даними слідства, відразу після аварії міліціонер заявляв, що він не перебував за кермом джипа. А батько працівника міліції повідомив слідчим, що "Lexus" зіткнулися з "Запорожцем", що стояв на узбіччі траси через поломки, управляв саме він, а не його син.

У прокуратурі також повідомили, що за дачу неправдивих свідчень слідству, лжесвідків може загрожувати кримінальна відповідальність.

Родичі 21-річної дівчини-пасажира, загиблої в салоні "Запорожця", протараненого "Lexus", заявляли слідству і журналістам, що за кермом іномарки був саме міліціонер, який був нетверезим".

За даними джерел в правоохоронних органах, "водій - міліціонер є співробітником місцевого управління по боротьбі з організованою злочинністю".

Як повідомили в слідчому відділі прокуратури, винуватець аварії буде відомий тільки після закінчення слідства.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування