Лікаря "Оберегу" змусили виписати Луценка – дружина

Середа, 30 січня 2013, 19:09

Чергового лікаря клініки "Оберіг" змусили зробити документи на виписку екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це заявила його дружина Ірина Луценко в ефірі телеканалу ТВі.

"Мені зателефонувала охорона клініки і повідомила про те, що неждано-негадано в 7.30 приїхали представники пенітенціарної служби, приїхав "Беркут", оточили клініку, цілий мікрорайон, навіть лікарі, які працюють там, не могли зайти в клініку. Вони вимагали від лікаря, який чергував вночі, зробити документи на виписку", - сказала вона.

"Саме вимагали і наполягали на тому, що вони Луценка заберуть", - наголосила дружина екс-міністра.

Ірина Луценко також заявила, що медики запевняли працівників ПтС у тому, що стан прооперованого не дозволяє "перевезти його на нари".

Окрім того, захисниця додала, що Луценкові треба робити ще одну операцію, після того, як загояться три його відкритих виразки шлунку.

Ірина Луценко також додала, що її чоловік приймає антибіотики і лікується крапельницями.

"Незважаючи на це ПтС змусила чергового лікаря дати виписку з лікарні, на що вона потім опиралася, даючи коментар про те, що саме лікарі просили", - сказала вона.

Луценко також зазначила, що лікарі казали їй про те, що екс-міністру потрібен спокій, а виразку потрібно лікувати три тижні.

"Скажіть, лікарі, які давали клятву Гіппократа…, які опікувалися ним 10 днів, могли рекомендувати Луценку… їдь-но, будь-ласка, на нари і доліковуй свої три виразки, які ти заробив саме перебуваючи в колонії?", - заявила захисниця.

На запитання журналістів, чи чинили опір медики клініки, вона відповіла: "Яким чином лікар міг протистояти автобусу "Беркуту", ДАІ, міліції? Які вони мали підстави протистояти, яку можливість? У них немає зброї…".

"Привезли його сьогодні в Менську колонію, кладуть в медичну частину. В медичній частині простирадл немає, зеленки немає, знеболювальних немає, будь-яких ліків немає. Нічого немає", - додала Луценко.

За її словами, основна мета таких подій – "ізолювати Луценка від Фюле, Кокса і Квасьнєвського, які виявили бажання" (зустрітися з екс-міністром).

"Європа хоче бачити Луценка живого, адекватного, (впевнитися), що він перебуває в стані лікування, що все таки здоров'я його покращується. Чи ваша мета була ізолювати його від судових процесів, від захисників, від дружини, позбавити його права телефонного дзвінка? Це психологічне цькування. Це те саме, що відбувається з Тимошенко", - додала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News