Кожара сподівається, що депутати швидко займуться візами

Четвер, 31 січня 2013, 16:52

Верховна Рада має оперативно розглянути законопроекти, які уможливлять перехід на другу фазу безвізового діалогу з Європейським Союзом.

Про це заявив міністр закордонних справ Леоніда Кожара в ході зустрічі з комісаром ЄС з внутрішніх справ Сесілією Мальмстрьом, що відбулася у Брюсселі, повідомляє прес-служба МЗС.

У центрі уваги було виконання Україною плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для громадян України.

Міністр поінформував про прогрес у виконанні Україною першої (законодавчої) фази П

плану дій.

Зокрема, Кожара привернув увагу співрозмовниці до ухвалення законодавства, необхідного для запровадження в Україні біометричних паспортів, удосконалення системи захисту персональних даних, а також до перших результатів імплементації закону "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні".

Європейську сторону було також поінформовано про стан опрацювання законопроектів, ухвалення яких необхідне з метою завершення виконання першої фази.

Міністр висловив сподівання, що їх оперативний розгляд Верховною Радою дозволить ЄС ухвалити цього року рішення про перехід до виконання другої фази плану дій.

Сторони також обговорили хід виконання в Україні та в ЄС внутрішніх процедур, необхідних для набрання чинності посиленою угодою про спрощення оформлення віз, підписаної у липні 2012 року, а також торкнулися інших питань співробітництва у сфері юстиції та внутрішніх справ.

Кожара подякував Мальмстрьом за її особисту активну позицію у питанні безвізового діалогу з Україною та запросив комісара ЄС відвідати Україну з візитом. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування