Власенко таки передав Тимошенко дозиметр

П'ятниця, 4 січня 2013, 17:24

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко в присутності начальника Качанівської виправної колонії Ігоря Колпащікова передав своїй підзахисній дозиметр для вимірювання радіаційного фону.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Після годинної дискусії, під час якої комісія з 5 чи 6 осіб з пенітенціарної служби обнюхала дозиметр, спробувала його на зуб, витягла з нього батарейки, спробувала їх на зуб і т.д., мені все-таки вдалося їх переконати, що у нас є правові підстави передавати цей дозиметр, і в присутності начальника Качанівської колонії я передав дозиметр Юлії Володимирівні ", - сказав Власенко.

Він також повідомив, що забрав два дозиметри, які співробітники пенітенціарної служби конфіскували після обшуку в палаті Тимошенко у вересні, а напередодні повернули.

"Вони мені передали ці дозиметри за актом, і я їх забрав", - сказав Власенко.

Захисник зазначив, що упродовж дня двічі заміряв рівень радіаційного фону на 9-му поверсі ЦКЛ № 5, де знаходиться палата Тимошенко.

"Рівень радіації, який показував дозиметр до обіду, і той, який був після обіду, відрізнялися в півтора рази, хоча обидва значення формально були в рамках норми. У першій половині дня було більше. Я заміряв в одному і тому ж місці, на 9-му поверсі. Різниця в півтора рази, я не знаю, чим це обумовлено", - сказав Власенко.

Як відомо, 3 січня керівництво Качанівської виправної колонії № 54 (Харків) дозволило передачу Тимошенко приладу (заводського виготовлення) для вимірювання рівня радіаційного фону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News