Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газета розповіла, які слова Власенка вигадав підконтрольний владі сайт

П'ятниця, 1 лютого 2013, 12:08

Газета "Високий Замок" заявляє, що інтернет-видання "Обозреватель" вигадало деякі відповіді Сергія Власенка, передруковуючи інтерв’ю, дане львівській газеті.

Про це йдеться у заяві за підписом головного редактора газети Наталії Балюк, повідомляє "Телекритика".

"31 січня "Обозреватель" передрукував з нашої газети від 24 січня із захисником лідера опозиції під назвою "Сергій Власенко: "Усі бізнес-активи  Щербаня отримали донецькі". При цьому портал безцеремонно "нафарширував" його видуманими, до того ж безграмотними вставками, яких в нашій публікації не було", - йдеться у заяві.

Як стверджує газета, у інтерв'ю "Обозревателя" ідеться про речі, яких Власенко не говорив і не міг говорити "Високому замку".

"Приписані Власенку фрази: "Всі судді країни корумповані", "чесного суду в Україні немає, так само, як і порядних суддів", "абсолютно всі лікарі повністю підконтрольні Банковій. В Україні неможливо знайти жодного порядного лікаря" налаштовують проти нього, а також проти опозиції усіх суддів і лікарів", - заявляє "Високий замок". 

"Приписали Власенкові і такі слова про Портнова: "мотивом такого особливого ставлення Андрія Портнова до мене є його заздрість, адже він знає, що по юридичній кваліфікації я його на голову вище. Та йому не дають спокою мої лаври найкращого юриста в країні, тому він намагається знищити мене", - йдеться в заяві.

"Дописали і таку фразу: "я в будь-якій ситуації буду продовжувати боротьбу, навіть ціною власного життя", - додає львівська газета.

"Високий замок" вважає, що таке спотворене інтерв'ю створює у читача хибне враження, дезорієнтує його.

"Ця компіляція компрометує екс-прем'єра, її захисника, загалом опозицію. Як і "Високий Замок". Видумані "Обозревателем" "цитати від Власенка" зіштовхують політиків,  виставляють захисника Тимошенко некомпетентним юристом, зображують його кар'єристом, пліткарем, заздрісником, хвальком, епатажним демагогом", - заявляють львівські журналісти.

За інформацією "Високого Замку", редакція вимагала у "Обозревателя" негайного спростування, зняття брехливої публікації і вибачення, але "у приймальній видання зробили вигляд, що не знають, про що йдеться, з шеф-редактором з'єднувати відмовилися… обіцяли передзвонити – але так і не  перетелефонували".

"Вважаємо дії сайту "Обозреватель" порушенням будь-яких засад і стандартів журналістики. Проти таких методів має повстати уся журналістська братія, бо такі "колеги" компрометують увесь журналістський цех. По суті, "Обозреватель" вчинив злочин, бо те, що він зробив – це шахрайство, фальсифікація, обман читача. Такі речі є неприпустимим", - наголошує газета.

Раніше прес-служба "Батьківщини" заявила, що "Обозреватель" при передруці сфальшував інтерв'ю Власенка, яке той дав "Високому Замку".

Сайт "Обозреватель" контролюється Михайлом Бродським, який очолює Держслужбу з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування