Суд знову не захотів бачити Луценка в Києві

Понеділок, 11 лютого 2013, 14:47

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив клопотання про особисту участь у судовому засіданні з розгляду скарги на закриття кримінального провадження проти першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Про це він сказав в ході засідання Печерського районного суду Києва по відеозв'язку з Менської колонії (Чернігівська область), повідомляють Українські новини.

Луценко завив клопотання про зміну режиму проведення засідання у зв'язку з тим, що, на його думку, дистанційна участь унеможливлює його консультації з адвокатом, а також подачу суду матеріалів по справі, які у нього є.

"Давайте я заплачу із зароблених у в'язниці грошей за каністру бензину, приїду до Києва, щоб розібратися в тому, хто винуватий у незаконному утриманні мене за гратами протягом півтора років", - заявив Луценко, цитуэ його УНІАН.

При цьому Луценко кілька разів, простягаючи до камери в залі судових засідань Менської колонії аркуш паперу, пропонував судді, що знаходиться відповідно в залі Печерського райсуду Києва, ознайомитися зі змістом цього документа, який, за словами Луценка, необхідний для продовження розгляду справи.

Втім суд не побачив підстав у задоволенні клопотання Луценко. Суддя зазначив, для того, щоб суд ознайомився з пропонованими Луценко матеріалами він може оприлюднити їх вголос, або, якщо хоче, передати їх по пошті.

Суд відхилив це клопотання, після чого Луценко заявив клопотання про відвід прокурора, який брав участь у судовому засіданні.

Луценко вважає, що Шкітов не може об'єктивно представляти інтереси прокуратури, оскільки він є підлеглим Кузьміна і на нього може чинитися тиск.

На думку Луценка, єдиним, хто може об'єктивно представляти інтереси прокуратури, є генеральний прокурор Віктор Пшонка.

Крім того, як варіант Луценко вважає можливим відсторонення Кузьміна від виконання обов'язків на час розгляду справи в суді.

Суд переніс слухання справи Луценка на невизначений термін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News