Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін хоче "м'якою силою" зміцнювати позиції Росії у світі

Понеділок, 11 лютого 2013, 15:11

Президент Росії Володимир Путін вимагає від дипломатів грамотно використовувати механізми "м'якої сили" для зміцнення позицій Російської федерації у світі.

Про це він заявив 11 лютого під час зустрічі з керівництвом МЗС Росії, повідомляє УНІАН.

"Пріоритетного значення набуває й грамотне використання механізмів "м'якої сили": зміцнення позицій російської мови, активне просування позитивного іміджу Росії за кордоном, вміння органічно влитися в глобальні інформаційні потоки", - сказав Путін.

Крім цього, він заявив, що МЗС Росії повинно працювати на випередження на міжнародній арені.

"В умовах турбулентності, динамічного розвитку у світі зовнішньополітична служба покликана не просто діяти оперативно, а працювати на випередження. Саме такі вимоги ставляться зараз перед МЗС й усіма іншими відомствами, що працюють на зовнішньополітичному й зовнішньоекономічному напрямках", - сказав Путін.

На його думку, класична дипломатія якщо й не зовсім пішла в минуле, то зазнала значних змін.

Сьогодні, відзначив Путін, дипломатам доводиться займатися економікою, розвитком ділових зв'язків, супроводом різних економічних проектів і відкриттям нових перспективних ринків.

"До цього слід додати питання енергетичної й продовольчої безпеки, проблематику, пов'язану зі зміною глобального клімату, співробітництво в галузі науки й технологій, а також культурні й гуманітарні зв'язки, взаємодію із громадянським суспільством у всіх його вимірах, підтримку співвітчизників, російських громадян, що потрапили в складну життєву ситуацію за кордоном", - сказав він.   

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування