Міністр енергетики запевняє, що "газової" допомоги від Європи поки не треба

Понеділок, 11 лютого 2013, 22:56

Україна поки не потребує допомоги для сплати Росії 7 мільярдів доларів, бо переговори ще тривають.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький в ефірі телеканалу ICTV, коментуючи заяву Європейського енергетичного співтовариства щодо того, що Україна не звернулася за допомогою щодо сплати 7 мільярдів доларів Росії.

"Ми за останній тиждень провели щонайменше десяток зустрічей з представниками послів країн ЄС. Де обговорювалось саме це питання також", - розповів він.

"Ми вважаємо, що Європейський Союз не зовсім адекватно відреагував на цю ситуацію, видавши такий коментар", - уточнив міністр, додавши, що це позиція "перш за все, країн Європейського Союзу".

Ставицький розповів, що на наступному тижні відбудеться дві зустрічі з єврокомісаром і главою Єврокомісії з енергетичних питань.

Міністр уточнив, що Україна отримала рахунок від Росії і " за умовами контракту, на протязі 10 днів, ми сказали про те, що не вбачаємо за доцільне сплачувати і у нас немає підстав".

"На цьому поки що крапка. Тому питання щодо звернення за допомогою на часі не стоїть. Ми знаходимося у переговорному процесі", - підсумував він.

Як відомо, в січні "Газпром" виставив НАК "Нафтогаз України" рахунок на 7,09 мільярдів доларів.

Російська газова монополія посилається на норму газового контракту від 2009 року take or pay (бери чи плати).

Раніше Ставицький заявив, що Україна не вважає за доцільне виплачувати "Газпрому" $ 7 млрд за недобір газу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування