Кабмін поновив угоду з Vanco, розірвану за Тимошенко

Вівторок, 12 лютого 2013, 14:35

Кабінет міністрів скасував розпорядження про розірвання угоди про розподіл продукції з компанією Vanco International Limited.

Про це сказано в розпорядженні Кабміну №58 від 11 лютого, яким скасовується розпорядження уряду №740 від 21 травня 2008 року.

Тим документом Кабмін Юлії Тимошенко в односторонньому порядку розірвав угоду з Vanco від 19 жовтня 2007 року про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

Поштовхом до цього стало те, що у жовтні 2007 року Vanco Int. віддала права та обов'язки за УРП компанії Vanco Prykerchenska, створеній у серпні 2007 року, і непрозорість власників останньої.

Як відомо, ця ситуація стала предметом міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

Уряд Миколи Азарова у квітні 2011 року схвалив угоду з Vanco Prykerchenska, доручивши внести зміни в договір про розподіл вуглеводнів.

30 січня цього року стало відомо, що енергохолдинг Ріната Ахметова ДТЕК купує Vanco Ukraine (Британські Віргінські острови).

Того ж дня стало відомо, що Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма наприкінці грудня 2012 року затвердив мирову угоду між Україною та компанією Vanco Prykerchenska.

Президент Vanco Prykerchenska Ltd Джим Баун уже заявив, що Україна отримає близько 70% видобутку на Прикерченській ділянці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування