Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд взявся за позов "Удару" до Рибака

Вівторок, 12 лютого 2013, 17:09

Окружний адмінсуд Києва розглядатиме по суті справу за позовом партії "Удар" проти глави Верховної Ради Володимира Рибака 26 лютого.

Відповідне рішення було ухвалене у вівторок на попередньому засіданні Окружного адмінсуду столиці, повідомляє прес-служба партії.

У своєму позові партія "Удар" вимагає визнати протиправними дії та бездіяльність спікера парламенту під час голосувань у Верховній Раді.

Йдеться, зокрема, про неособисте голосування провладних депутатів за звільнення з посади голови НБУ Сергія Арбузова та призначення на цю посаду Ігоря Соркіна під час пленарного засідання парламенту 11 січня 2013 року.

"Глава Верховної Ради Володимир Рибак не забезпечив належними чином виконання регламенту та не забезпечив особисте голосування депутатів на пленарному засіданні", - нагадали в партії.

"На нашу думку, він, як спікер парламенту, повинен був все зробити для того, щоби забезпечити персональне голосування, оскільки саме він забезпечує дотримання виконання регламенту народними депутатами", - сказав представник "Удару" у суді Віталій Плукар.

Перед цим, Окружний адмінсуд ухвалив рішення об’єднати позов "Удару" з 15-ма аналогічними позовами до глави Верховної Ради, які подали представники обласних осередків партії.

Крім того, своїм рішенням Окружний адмінсуд Києва закінчив підготовче провадження за позовом "Удару" до глави Верховної Ради.

Таким чином, розгляд справи по суті відбудеться 26 лютого о 16.00.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...