На вирок Пукачу подали апеляцію

Середа, 13 лютого 2013, 10:36

Представник інтересів потерпілої сторони у справі Гонгадзе Валентина Теличенко подала апеляцію на вирок Печерського райсуду про довічне ув'язнення Олексія Пукача.

Про це вона розповіла в коментарі "Українській правді".

"Скарга стосується неповноти обвинувачення, пред’явленого органом досудового слідства, а саме - відсутність обвинувачення у вбивстві на замовлення", - сказала Теличенко.

На думку потерпілої сторони, досудове та судове слідство у цій справі було проведено не повною мірою, а у вироку Пукачу є суттєві правові прогалини.

Як відомо, 29 січня 2013 року Пукача було засуджено до довічного ув'язнення з конфіскацією майна і забороною займати державні посади.

На питання, чи погоджується він з вироком, Пукач відповів: "Я погоджуся, коли у цій клітці зі мною будуть Кучма і Литвин".

У грудні 2010 року Генпрокуратура заявила про завершення розслідування кримінальної справи за обвинуваченням Пукача в убивстві журналіста Гонгадзе.

Досудовим слідством встановлено, що Пукач на виконання наказів і вказівок екс-міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадових осіб 17 вересня 2000 року здійснив вбивство Гонгадзе.

За словами одного з попередніх свідків, Пукач наказав знищити докази спостереження за Гонгадзе.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...