Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Домбровський: Я піду на вибори, якщо будуть рішення КС, ЦВК, Ради

Середа, 13 лютого 2013, 12:28

Олександр Домбровський, якого позбавили депутатського мандату, погодиться на перевибори у разі, якщо законність рішення Вищого адмінсуду підтвердить Конституційний.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українському тижню".

"Мені здається, що хтось, лобіюючи це рішення (про позбавлення його мандату), підставив багатьох і створив антиконституційну ситуацію, з якої складно буде вибратись не тільки ЦВК чи Конституційному Суду, а й багатьом політикам. Отримали таку реакцію, якої не очікували. Тож тиражувати це рішення навряд чи хтось буде, бо тоді буде реагування не тільки в Україні, а й з-за кордону, в Євросоюзі тощо", - сказав Домбровський.

"Але крапку в цьому питанні не поставлено не лише в плані позбавлення нас депутатських мандатів, а й в плані позиції Верховної Ради, Конституційного суду і Центрвиборчкому", - додав він.

На питання, чи піде він на перевибори, Домбровський відповів:

"Так, безсумнівно. Якщо будуть рішення ЦВК, КС, Верховної Ради, тоді мені доведеться приймати черговий виклик у вигляді нового виборчого процесу".

На питання, з чим він пов’язує таке рішення Вищого адмінсуду, Домбровський відповів:

"Я бачу два принципові моменти. Я не відчував одного тиску з жодного боку щодо вступу до якоїсь фракції чи партії, не було жодних розмов та натяків. Тому й кажу, що рішення суду було для мене неочікуваним. З іншого боку, якщо оцінювати це рішення з точки зору залякування, я думаю, воно матиме зворотній ефект, бо вже дуже багато народних депутатів, депутатів місцевих рад, міських голів, телефонували мені та висловлювали свою підтримку".

"Мені здається, що це рішення сприятиме консолідації, щоб протистояти такому антиконституційному підходу до парламентаризму в Україні", - додав він.

На питання, чи був тиск на Петра Порошенка, людиною якого його називають, Домбровський відповів:

"Ні для кого не секрет, що ми з Петром Порошенком є давніми друзями і соратниками, ми вели практично спільну виборчу кампанію по наших округах. У мене немає жодної інформації про якийсь тиск на нього, ми з ним не обговорювали рішення ВАСУ в такому контексті. Звісно, виключати в українській політиці не можна нічого, але фактів у мене немає".

На питання, Як Порошенко прокоментував рішення ВАСУ, Домбровський відповів:

"Так як і я – що це неправильне, незаконне, антиконституційне рішення".

Як відомо, Вищий адміністративний суд скасував депутатські повноваження Павла Балоги та Олександра Домбровського.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...