Екіпаж АН-24 міг приземлитися безпечно - прес-служба аеропорту

Четвер, 14 лютого 2013, 18:00

Екіпаж літака, який летів 13 лютого чартерним рейсом 8971 Одеса-Донецьк, міг здійснити безпечну посадку.

Про це повідомила прес-служба аеропорту "Донецьк".

"Екіпаж літака отримав за запитом вичерпну інформацію від диспетчерської служби аеропорту "Донецьк". Поточні метеоумови дозволяли повітряному судну здійснити безпечну посадку", - сказано в заяві.

"У розрахунковий час посадки, о 18 годині 09 хвилин, від екіпажу не надійшло сеансу радіозв'язку з диспетчерською службою аеропорту", - заявили в прес-службі.

Згідно з інформацією, за фактом відсутності зв'язку диспетчером був даний сигнал тривоги.

"По сигналу на передбачуване місце приземлення ПС був направлений аварійно-рятувальний розрахунок аеропорту, який виявив повітряне судно за межами злітно-посадкової смуги", - розповіли в аеропорту.

"На правому крилі літака були помічені осередки займання. Негайно на місце події були направлені понад 70 співробітників аварійно-рятувального розрахунку. Вжитими заходами була проведена оперативна ліквідація загоряння і проведена евакуація пасажирів", - йдеться в заяві.

Над розслідуванням обставин події працює комісія Державної авіаційної служби.

Як відомо, 13 лютого літак, що виконував рейс Одеса-Донецьк, здійснив аварійну посадку в Міжнародному донецькому аеропорту ім. С. Прокоф'єва. Літак зачепився крилом за 10-метрову метеовишку, після чого перекинувся і впав. При падінні літак розвалився на дві частини.

За уточненими даними, на борту були 52 людини, у тому числі 8 членів екіпажу.

5 людей загинули, ще 9 госпіталізовані.

У той же час Одеська міськрада опублікувала імена п'ятьох загиблих. Серед них: Сергій Бутенко, Валерій Бабков, Віктор Горбатко, Олександр Грушевич і Дмитро Пісня.

Крім того, госпіталізовані Король Роман Васильович, Хлопців Сергій Федорович.

У Донецьку залишаються члени екіпажу: Сєдов Віктор В'ячеславович, Смирнов Олег В'ячеславович, Мілошенко Сергій Миколайович і Горбатенко Максим Миколайович - їм буде наданий готель.

Бабич Сергій Павлович сьогодні відправлений до Одеси поїздом. Михайлюк Олег буде відправлений до Одеси 15 лютого. Андрусенко Андрій Глібович вилетів до Одеси.

Загальна кількість потерпілих уточнюється, 9 людей госпіталізовані, 17 - проходять амбулаторне лікування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування