Слідство має чотири версії падіння літака під Донецьком - прокурор

Четвер, 14 лютого 2013, 19:25

Слідство розглядає чотири версії падіння літака, що розбився під Донецьком ввечері у середу.

Про це повідомив прокурор Донеччини Володимир Вишинський, якого цитує ТСН.

Як відомо, 13 лютого літак впав на самісінькому початку злітно-посадкової смуги приблизно за 2 км від будівлі аеропорту. У результаті аварії загинули 5 осіб, 9 було госпіталізовано.

Остаточну причину трагедії голова комісії з розслідування і обласний прокурор обіцяють озвучити за 10 днів. Однак на часі є чотири попередні версії. Дві - про дії наземних служб, інші - про справність літака та адекватність дій екіпажу погодним умовам.

"Версія, що стосується правильних дій екіпажу; версія, що стосується правильності дій наземних служб; версія, що стосується технічного стану літака; версія, що стосується технічного стану наземних приладів, які забезпечують безпеку польотів", - перерахував Вишинський.

Водночас в авіакомпанії "Південні авіалінії", якій належить повітряне судно, категорично заперечують версію про несправність літака.

Судно до чартерного рейсу з фанатами "Шахтаря" готували саме техніки авіакомпанії.

Попри те, що повітряній машині вже майже 40 років, генеральний директор "Південних авіаліній" Юрій Молод запевнив, що технічний стан був у нормі. Напередодні нового року судно отримало всі льотні сертифікати і мало всі необхідні системи. В авіакомпанії схиляються до версії про приземлення у поганих метеоумовах.

Зараз тривають допити членів екіпажу та пасажирів літака. Зокрема, з їхніх слів створили повну реконструкцію подій, що призвели до загибелі щонайменше п'ятьох осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News