Янукович запевняє, що за попередні 20 років не винен

П'ятниця, 15 лютого 2013, 16:55

В основі політики, яку влада проводить на всіх рівнях, має бути відповідальність.

Про це заявив президент Віктор Янукович на зустрічі з кандидатами на посади голів райдержадміністрацій, повідомляє його прес-служба.

"Ми повинні бути відвертими, казати, які в нас є проблеми, хто їх створює чи хто не здатен їх вирішувати", - зазначив він.

Янукович наголосив, що Україна лише нині стала на шлях модернізації, хоча давно потребувала реформ.

"Ми з вами не винні, що 20 років Україна не модернізувалася. Увесь світ рухався вперед, а в нас у країні займалися політикою - хто краще збреше, хто ефективніше обдурить людей. За що всі ці роки йшла боротьба? Не за кращі програми розвитку країни, а йшла боротьба за владу", - сказав президент.

На його переконання, ефективна модернізація можлива лише за умов ефективної співпраці всіх гілок влади.

"Це єдиний ланцюг. Якщо він не працює як механізм, яка буде політика - вона буде незрозумілою", - сказав Янукович.

При цьому президент закликав керівників райдержадміністрацій бути відкритими до діалогу з бізнесом, громадськими організаціями та засобами масової інформації.

"Створювати умови для розвитку бізнесу, застосовувати механізм державно-приватного партнерства, співпрацювати із громадськими організаціями і політичними партіями, щоб знімати гострі питання", - сказав президент.

За словами Януковича, така взаємодія повинна бути системною.

Він нагадав, що вже третій рік поспіль в Україні впроваджуються реформи в різних сферах. Реалізація деяких йде не так швидко, як хотілося б, але поступово відбувається модернізація основних галузей та країни в цілому, констатував він.

"Але цей шлях не має альтернативи", - сказав Янукович.

На його переконання, такі оновлення також дадуть змогу створити гнучкі механізми реагування на нестабільну економічну ситуацію у світі, котрі допоможуть мінімізувати вплив кризових явищ на українську економіку.

"Зараз дуже важливо усвідомлювати, які є проблеми, які вузькі місця і як на них реагувати в тій чи іншій ситуації, щоб ми мали таку можливість захищати нашу економіку", - додав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News