Рибак вже заявляє, що Яценюк і Кº вимагають узаконити фальсифікації

П'ятниця, 15 лютого 2013, 17:50

Глава Верховної Ради Володимир Рибак сподівається, що на наступному тижні парламент працюватиме, і ганебних бійок та голосування один за одного не буде.

Таку думку він висловив в інтерв’ю телеканалу "Рада", після тестування системи для голосування "Рада-3" з сенсорною клавішею.

Він повідомив, що у п’ятницю відбулася чергова нарада за участю керівників депутатських фракцій, на якій розглядалося питання щодо шляхів розблокування роботи Верховної Ради.

"Виборці від нас цього чекають", - сказав Рибак, наголосивши, що депутати мають нарешті розпочати виконувати свої передвиборчі обіцянки, приходити до сесійної зали і голосувати персонально.

Спікер поінформував, що у п’ятницю у сесійній залі він пересвідчився, що система для голосування із сенсорною клавішею працює. Однак, зазначив він, при її включенні і спробі проголосувати виявилося, що голосування за кількох осіб цілком можливе.

"То хіба цю систему ми очікували? Тому у мене дещо такий крамольний висновок у душі: цю систему, сенсорну кнопку і запускали, щоб фальсифікувати голосування у Верховній Раді", - зазначив він.

"Бо керівники, які п’ять років тому зробили цю систему, чогось її не запускали, і сьогодні наполягають, аби я узаконив фальсифікації", - додав він.

"Керівник парламенту заявив, що він за жодних обставин не прийме рішення про введення у дію такої системи", - цитує спікера його прес-служба.

На переконання Рибака, наступного понеділка керівники фракцій мають знову обговорити питання щодо нормалізації роботи парламенту, почути один одного і виборців.

"Я проситиму депутатів зупинитися і почати приймати закони, які потрібні державі", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування