У ГПУ запевняють, що права Луценка не порушують

П'ятниця, 15 лютого 2013, 18:32

Права засудженого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка не порушуються.

Про це заявив державний обвинувач Олександр Шкітов під час розгляду Печерським райсудом клопотання Луценка про відвід судді Віктора Кицюка у справі щодо відмови у порушенні справи проти першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна та слідчого Сергія Войченка.

"Участь Луценка у сьогоднішньому судовому засіданні за допомогою відеоконференції є його правом, а не обов’язком. Його право на захист ні в якому разі не було порушено, оскільки його інтереси представляв його адвокат Ігор Фомін", - сказав прокурор.

Крім того, Шкітов зазначив, що "на початку судового засідання Луценко, неодноразово виявляв неповагу до суду, ігнорував запитання судді, вимагаючи допуску до зали засідань у Менській колонії депутатів Верховної Ради".

Також, за словами прокурора, "клопотання Луценка про відвід судді Кицюка є необґрунтованим".

"Вислухавши думку сторін, суддя пішла до нарадчої кімнати. Адвокат Фомін, не чекаючи на повернення судді, залишив зал судового засідання, що є також його правом", - сказано в повідомленні ГПУ.

Як відомо, Печерський райсуд Києва відмовив Луценку у відводі судді Кицюка у справі щодо відмови у порушенні справи проти Кузьміна та Войченка.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування