За побиття "грифонівця" депутатам світить до 2 років

П'ятниця, 15 лютого 2013, 19:05

За фактом опору правоохоронцям депутатами від "Батьківщини" у Апеляційному суді Києва відкрито кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

"Здійснюється досудове розслідування за фактом спричинення тілесних ушкоджень працівникам міліції, що здійснювали охорону правопорядку в суді під час розгляду справи про вбивство Євгена Щербаня", - йдеться в повідомленні.

Міліція нагадує, що 13 лютого в приміщенні зали судових слухань були присутні близько 20 народних депутатів.

"При оголошенні суддею рішення про притягнення Юлії Тимошенко до адмінвідповідальності за прояв неповаги до суду у зв'язку з ухиленням від явки до суду останньої, присутні депутати почали порушувати тишу в залі, голосно вигукуючи невдоволення на адресу судді, чим перешкоджали проведенню судового засідання", - уточнили в прес-службі.

"На неодноразові зауваження та попередження головуючого депутати не реагували та продовжували порушувати тишу в залі", - додали у відомстві.

У зв’язку з цим головуючий суддя Оксана Царевич винесла рішення про видалення присутніх депутатів із залу суду. Виконання цього рішення було доручено працівникам спеціального батальйону міліції "Грифон", що здійснювали охорону громадського порядку в залі суду.

"Будучи незадоволеними таким рішенням судді, кілька депутатів почали штовханину із працівниками міліції. У ході цієї сутички та конфлікту народні обранці спричинили тілесні ушкодження одному з працівників міліції, в результаті чого він почав втрачати свідомість", - заявили в міліції.

"Згідно з діагнозом медиків, у працівника міліції наявні тілесні ушкодження у вигляді забою-розтягнення м’язово-зв’язувального апарату шийного відділу хребта, забій гортані та вертебро-базилярна недостатність", - йдеться в повідомленні.

13 лютого матеріали за даним фактом були зареєстровані в Солом’янському райуправлінні столичного Главку міліції.

Цього ж дня слідчими Солом’янського РУ відомості про кримінальне правопорушення, кваліфіковане за ознаками ч. 2 ст. 342 КК (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідування.

Ця стаття передбачає відповідальність у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 4 років, або позбавлення волі на строк до 2 років.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...