Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович перекладе відповідальність на Азарова - ЗМІ

П'ятниця, 15 лютого 2013, 20:17

Відповідальність за реформи під час кризи президент Віктор Янукович перекладе на Кабінет Міністрів.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела.

Як відомо, 27 лютого відбудеться розширене засідання Кабміну за участю президента. Уряд в його присутності розгляне програму дій на 2013 рік.

За відомостями видання, розробкою програми займається група на чолі з першим віце-прем'єром Сергієм Арбузовим.

До роботи залучено віце-прем'єра з питань ЖКГ Олександра Вілкула, міністра фінансів Юрія Колобова, міністра доходів і зборів Олександра Клименка, міністра економіки Ігора Прасолова, главу Нацбанку Ігора Соркіна і вузьке коло експертів.

Існують декілька проектів програми уряду. Радикальний, що передбачає ліквідацію дефіциту бюджету "Нафтогазу" і цілий ряд непопулярних заходів, перш за все, в сферах оподаткування та практично тотального скасування пільг.

Пом'якшений варіант програми, підготовлений на випадок відсутності політичної волі для впровадження радикальних антикризових заходів, здатних викликати масове невдоволення громадян, причому як олігархів, так і єдиноподатників.

"У будь-якому випадку, відповідальність за реформи президент має намір покласти на уряд. Саме тому, в даному випадку, ініціатором змін буде Кабмін, а не президент", - додало джерело.

Зі свого боку, джерело в адміністрації президента повідомило, що Янукович 27 лютого має намір висловити своє критичне бачення роботи виконавчої влади. Крім того, президент виступить з низкою соціальних ініціатив. Акцент глава держави пропонує зробити на дитячій проблематиці.

"Мізерні кошти бюджету мають бути сконцентровані на вирішенні проблем українських дітей: медицина, освіта, усиновлення, дитячі будинки сімейного типу", - уточнило джерело.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування