Російський експерт: "трубу" треба ділити з Росією, але відкрито

П'ятниця, 15 лютого 2013, 22:19

Переговори щодо створення газового консорціуму між Україною та Росією потрібно вести, але вести відкрито.

Таку думку озвучив екс-міністр палива та енергетики Росії, російський опозиціонер Борис Нємцов в ефірі "Шустер Live", коментуючи тему створення такого газового консорціуму між Україною і Росією, без участі Європи.

"У мене є відчуття, що якщо ви не будете вести переговори, не будете, то це погано закінчиться. Для України", - зазначив він.

"Друге, мені видається, що якщо є мандат, а цей мандат повинен бути даний народом на нормальні переговори. Не кулуарні, як "Комерсант", "Financial Times" або "Wall Street Journal" повідомив, що у Москві в підземеллі в бункері ведуть переговори про створення консорціуму… Це дуже погано", - заявив Нємцов.

"Якщо Янукович, оскільки це важлива для країни справа, або уряд прийде у Верховну Раду, яку нарешті, напевно розблокує Кличко, прийде і скаже: ось така ситуація - ми хотіли б отримати від вас, як від народних обранців, мандат на наступні переговори", - підсумував політик.

11 лютого стало відомо, що Україна веде переговори з Росією про створення двостороннього консорціуму з управління українською газотранспортною системою, не сподіваючись більше на Євросоюз.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування