Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор: захист Тимошенко намагається дискредитувати свідка

Субота, 16 лютого 2013, 09:24

Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко намагався дискредитувати свідка Сергія Зайцева, щоб відволікти увагу від озвучених ним фактів.

Про це заявив заступник начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ Олег Пушкар, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

За його словами, позиція захисту в п’ятницю не відрізнялася від тієї, що була в четвер. "Я маю на увазі той факт, що своїми запитаннями, які вони ставлять одні й ті ж самі, але формулюють їх по-різному, адвокати намагаються відволікти і свідка й інших учасників процесу від основної суті кримінальної справи", - зазначив прокурор.

За його словами, не зважаючи на всі старання адвокатів, свідчення Зайцева були чіткими та послідовними.

"Адвокатів більше цікавило минуле Петра Кириченка, аніж їх підзахисної Юлії Тимошенко. Що погодьтеся, виглядає дивно", - сказав прокурор.

Пушкар також звернув увагу на те, що адвокати часто намагалися по-своєму трактувати відповіді свідка.

"Вони (захисники) не нехтували маніпулюванням відповідями свідка, трактували їх по-своєму. Це стосується, в першу чергу, знову ж таки, незначної для справи інформації. І таким чином, захист намагається дискредитувати свідка, аби ніхто не звернув увагу на такі важливі факти, які озвучив Зайцев, про те, що вбивство замовили Лазаренко і Тимошенко. З Лазаренком і Тимошенко Мільченка познайомив Кириченко, за організацію замовного вбивства сплачувала Тимошенко і т. д. Складається враження, що захист думає, начебто свідків ніхто, окрім них, не чує. Але ж це не так", - наголосив прокурор.

Пушкар окремо зазначив, що Зайцев був особисто знайомий як Кириченком, та і з Лазаренком.

"Він (Зайцев) посилався на інформацію, яка особисто йому стала відома за певних обставин. І позиція адвокатів – начебто не звертати на це увагу. Але така позиція навряд чи допомагає відволікти увагу усіх учасників процесу від того, що Зайцев особисто знав і Кириченка і Лазаренка", - зазначив він.

За словами прокурора, випитування значення одного слова – це тактика захисту.

"Якщо захист такою манерою ведення допиту, а саме 48 запитань про значення одного слова вважає, що це заважає іншим чути більш вражаючі факти з біографії підозрюваної Тимошенко, то це їх справа", - сказав він.

Коментуючи інформацію про те, що свідок прибув на допит у автомобілі зі слідчим, прокурор зазначив, що жодних порушень у цьому немає і бути не може.

"Тим паче, що це свідок обвинувачення, а не захисту. А Власенку ніхто не заважає привезти свого свідка на допит", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування