Проти Тимошенко можуть порушити ще одну справу - ЗМІ

Понеділок, 18 лютого 2013, 09:36

Українська влада може використовувати співвласника мережі ресторанів "Козирна карта" Андрія Задорожного, як ключового свідка у ще одній справі проти Юлії Тимошенко.

Про пише хорватська газета Jutarnji list, повідомляє "Фокус".

"Перед українськими спецслужбами, як говориться в заяві адвоката Задорожного, поставлено завдання "накинути" їй ще кілька років тюремного ув'язнення, а український полонений (Андрій Задорожний), який вже півроку перебуває у в'язниці Осієк і бореться проти екстрадиції, повинен послужити їм для виконання цієї мети", - пише Jutarnji list.

Видання нагадує, що Задорожний був затриманий в Хорватії в липні 2012 року на підставі міжнародного розшуку, оголошеного українським бюро Інтерполу.

Українська влада попросила його видачі. 18 вересня місцевий суд ухвалив рішення екстрадувати бізнесмена, проте його захист оскаржила це рішення у Верховному суді.

"У тому випадку, якщо Верховний суд Хорватії прийме рішення про екстрадицію, і мого клієнта видадуть Україні, існує велика ймовірність того, що він не зможе себе адекватно захищати в органах правосуддя України, де існує реальна загроза його життю і здоров'ю", - підкреслив український адвокат Задорожного Олександр Тищенко.

Захист бізнесмена відзначає, що Задорожного звинувачують на підставі доказів, зібраних СБУ, в махінаціях з Родовід банком і в не поверненні мільйонного кредиту.

Адвокати заявили, що кримінальну справу проти Задорожного порушено з метою заволодіти його майном, а також з політичних мотивів.

"Це лише один із способів чинити на нього тиск, щоб він відмовився від свого бізнесу в Україні та щоб дав потрібну інформацію про причетність колишнього заступника Тимошенко А.А. Шепелєва у махінаціях з Родовід банком", - заявив адвокат.

"Якби він свідчив в українському суді по настановах СБУ, обвинувачення могло б звинуватити і Юлію Тимошенко у співучасті в розкраданні коштів Родовід банку", - цитує адвоката Тищенко Jutarni list.

Тищенко переконаний, що в разі видачі від Задорожного будуть вимагати "необхідні" доказательсв проти Шепелєва та Тимошенко.

Як заявили "Українській правді" у прес-службі "Батьківщини", газета, на яку посилаються українські ЗМІ, славиться поганою репутацією.

Зокрема, там публікувала фальшиві інтерв’ю. У лютому 2008 року газета була втягнута в скандал, коли опублікувала вигаданий інтерв'ю з тодішнім хорватським прем'єр-міністром Іво Санадером.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...