Кличко каже, що "Батьківщина" його "оженила", навіть не запитавши

Понеділок, 18 лютого 2013, 12:09

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявляє, що представники партії "Батьківщина" не обговорювали з ним питання про кандидатуру на посаду мера Києва.

Про це він заявив на брифінгу в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На цю тему ми ще не розмовляли й ці питання не обговорювали. Не обговорюючи з нами, нас же й оженили", - сказав Кличко.

Зокрема, за словами Кличка, з ним не обговорювалося питання його намірів балотуватися на посаду мера Києва.

"У першу чергу, ми повинні з'ясувати й дати відповідь на ключове питання: коли будуть проходити вибори мера. По-друге, за якими правилами це буде. По-третє, повинен бути єдиний кандидат, який переможе представника влади", - підкреслив він.

За словами Кличка, необхідно обговорити ці питання з іншими політичними опозиційними силами.

"Це буде коректно по відношенню один до одного. І це зможе дати нам можливість висунути ту кандидатуру, яка переможе представника влади", - відзначив Кличко.

Як відомо, Леонід Черновецький 1 червня 2012 року написав заяву про відставку з посади мера столиці. 12 липня Київрада 110 голосами взяла до відома факт дострокового припинення повноважень мера міста Черновецького на підставі його особистої заяви.

Згідно з рішенням Київради, секретар Київради Галина Герега тимчасово здійснює повноваження київського міського голови з моменту дострокового припинення повноважень Черновецького на цій посаді.

19 липня Герега звернулася до Верховної Ради з клопотанням про проведення позачергових виборів мера столиці.

29 січня голова Верховної Ради Володимир Рибак висловився за проведення одночасно виборів мера Києва й депутатів Київради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування