Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція пропонує голосувати руками, Єфремов – двічі на тиждень

Понеділок, 18 лютого 2013, 12:59

Опозиція готова хоч у вівторок розблокувати трибуну, якщо Партія регіонів буде голосувати персонально.

Про це у вівторок на брифінгу заявив лідер фракції "Батьківщини" Арсеній Яценюк.

"Вони зламали кнопку (це для них не вперше – наперстки, сейфи, банки, тепер кнопки). Тому ми вважаємо, що допоки буде порементована кнопка, ми повинні діяти по закону – голосування руками або голосування бюлетенями", - сказав Яценюк.

На питання, чи блокуватимуть вони роботу Ради у вівторок, лідер фракції "Батьківщини" сказав, що це питання до фракції Партії регіонів.

"Якщо Партія регіонів готова виконувати закон і конституцію, ми готові працювати навіть з сьогодні", - заявив Яценюк.

Водночас Віталій Кличко заявив, що "електронна система "Рада-3" показала, що на 100% не дає можливості персонально голосувати".

"На сьогоднішній день ми розглядаємо інші способи (голосування – УП), яких у всьому світі багато. Ми розглядаємо варіанти, що прописані в Конституції – голосування підняттям руки, підняттям депутата з місця, шляхом виходу депутата з зали засідань, - сказав він.  

 "Ми будемо стояти до тих пір, поки не буде 100% виконана норма Конституції про персональне голосування.  Якщо продовжуватиметься така ганебна практика, коли хтось за когось голосує, то, на жаль, Верховна Рада не зможе  виконувати свій прямий обов’язок. Ми не можемо голосувати за закони, починаючи з порушення цих законів", - запевнив Кличко.

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що "на сенсорній кнопці безглуздо наполягати – вона не виконує свої функції, не забезпечує персональне голосування".

"Нам треба шукати спільне рішення, як виходити з цієї ситуації. У нас є ще час, його достатньо, щоб розумні люди домовилися", - сказав він.

Серед варіантів вирішення проблеми Єфремов назвав голосування двічі на тиждень.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...