Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У справі Щербаня допитають іншого свідка? Адвокатів Тимошенко не попередили

Вівторок, 19 лютого 2013, 09:29

Захисників лідера опозиції Юлії Тимошенко не попереджали ні про допит свідка у справі Щербаня, ні про можливе перенесення допиту у зв’язку з нібито хворобою свідка.

Про це вівторок повідомив журналістам перед судовим засіданням захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Він також наголосив, що захист не знає прізвища свідка, якого сьогодні мають допитати у судовому засіданні у рамках досудового слідства.

"Перед цим із ЗМІ ми дізналися, що це має бути колишній губернатор Донецької області Володимир Щербань", - повідомив Власенко.

Він також наголосив, що "захист лише вчора о 13-й годині зміг отримати інформацію щодо допиту Володимира Щербаня у Києві. Тому у Юлії Володимирівни немає всіх матеріалів справи, а захист з цими матеріалами, зокрема він особисто, ознайомлювався вночі".

Станом на 9-у ранку (засідання має розпочатися о 10 годині) до зали судового засідання запросили учасників судового розгляду та журналістів.

"Кого сьогодні допитуватимуть у судовому засіданні ніхто не знає. Оскільки рано вранці у ЗМІ з’явилася інформація з посилання на тюремників, що свідок, на якого сьогодні очікували, захворів", - зазначив захисник.

"Те, що відбувається сьогодні, далеко від юриспруденції, вимог Кримінально-процесуального кодексу, це невідомо що, а не слідчі дії", - наголосив Власенко.

Він обурений тим, що захист не володіє інформацією "що сьогодні відбуватиметься у судовому засіданні, кого сьогодні допитуватимуть".

Він також підкреслив, якщо сьогодні допитуватимуть, не Володимира Щербаня, а іншого свідка, то це означатиме, що захист був позбавлений можливості підготуватися до слідчих дій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування