Янукович у Брюсселі обговорить перспективи

Вівторок, 19 лютого 2013, 13:03

На саміті Україна - ЄС у Брюсселі будуть обговорювати перспективи підписання Угоди про асоціацію, модернізації української ГТС, а також лібералізації візового режиму.

Про це сказав в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Українську делегацію на саміті очолить президент України Віктор Янукович, ЄС представить голова Європейської Ради Герман ван Ромпей і президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу", - зазначив він.

Перебийніс додав, що в ході саміту 25 лютого сторони підіб’ють підсумки співпраці Україна - ЄС у 2012 році та визначать завдання на 2013 рік.

"Серед головних питань порядку денного – перспектива підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також кроки, які сторони планують здійснити з метою її підписання на вільнюському саміті Східного партнерства", - повідомив представник МЗС.

За його словами, українська сторона планує представити результати й плани на найближче майбутнє зі впровадження комплексних політичних і соціально-економічних реформ, спрямованих на досягнення європейських стандартів у різних сферах.

Крім того, сторони обговорять перспективи поглиблення торговельної співпраці, в тому числі в контексті створення зони вільної торгівлі (ЗСТ).

"Згідно з домовленостями, досягнутими під час переговорів, створення ЗСТ може початися незабаром після підписання Угоди про асоціацію шляхом тимчасового застосування її окремих положень", - сказав Перебийніс.

Представник МЗС також додав, що будуть обговорюватися енергетичні питання, зокрема, модернізація української ГТС, а також надання підтримки Україні з боку міжнародних фінансових інституцій.

Обговорять учасники саміту і перспективи запровадження Євросоюзом безвізового режиму для українців, очікують у МЗС.

"У цьому зв’язку українська сторона планує представити прогрес у виконанні плану дій із лібералізації візового режиму й підтвердити досягнення більшості критеріїв, передбачених його першою законодавчою фазою", - сказав Перебийніс.

Як відомо, 25 лютого у Брюсселі відбудеться 16-й саміт Україна - ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування