Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров: Опозиція перешкоджає євроінтеграції

Середа, 20 лютого 2013, 09:40

Прем’єр Микола Азаров заявляє, що опозиційні фракції, які упродовж двох тижнів блокують парламент, перешкоджають підписанню угоди про асоціацію з ЄС.

Про це він сказав на засіданні Кабміну 20 лютого.

"Опозиція залишилась глухою до компромісних пропозицій правлячої партії (яким чином розблокувати Верховну Раду – УП) , не почула заклик Європейського союзу бути конструктивною на порозі укладення асоціації з ЄС. Опозиція фактично гальмує економічний і соціальний розвиток держави, що перешкоджає євроінтеграції країни", - сказав Азаров.  

"25 лютого відбудеться саміт Україна – ЄС. Кабінет міністрів ухвалив план заходів, спрямованих на підготовку належних інституційних передумов для підписання угоди про асоціацію. Визначальна частина цього плану, від якого залежить підписання угоди з ЄС, має бути виконана саме у Верховній Раді шляхом ухвалення пакету відповідних законодавчих актів", - сказав прем’єр.  

Крім того, за його словами, через дії опозиції мільйони українців не можуть дочекатися коштів і соціальних перетворень.

Азаров відзначив, що уряд розглядає "чимало життєво необхідних, важливих для країни рішень… спрямованих на посилення соціального захисту громадян", направляє їх до Верховної Ради, але там нічого не відбувається.

"Мільйони наших людей, яким адресовані ці рішення, нехай чекають, поки опозиція почне працювати конструктивно? Хай чекають ремонту доріг, на які треба виділяти додаткові кошти, хай почекають хворі в лікарнях, яким потрібні кошти на ліки, хай почекають селяни, робітники, інженери, науковці, яким треба надати державну підтримку для нарощення вітчизняного виробництва?", - зіронізував Азаров.

Він додав, що опозиція, яка "на виборах обіцяла підняти соціальні стандарти до небес, звільнити економіку від адміністративного тиску, дати зелене світло євроінтеграції, всі ці обіцянки відкинула".

"Вона (опозиція – УП) приносить інтереси країни в жертву своїм амбіціям, які націлені на президентські перегони 2015 року", - підсумував Азаров.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: