Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США можуть поширити "закон Магнітського" і на Україну

Середа, 20 лютого 2013, 11:19

Якщо ситуація з демократією в Україні погіршуватиметься, американські конгресмени продовжать обговорення можливості застосування санкцій проти посадовців.

Про це в коментарі Тиждень.ua заявив екс-посол США та директор програми контролю за озброєннями Brookings Institution Стівен Пайфер.

"У тому вигляді, в якому він прийнятий і підписаний у грудні закон Магнітского застосовується лише до Росії. Члени американського уряду зауважили, що тепер хотіли б застосувати схожий до акту Магнітского закон або інші санкції до України", - казав він.

Впродовж минулого року в Конгресі намагалися розглянути санкції до України через стурбованість демократичним регресом, який спостерігається з 2010 року.

"Дехто в Конгресі припускав, що закон Магнітского треба застосовувати ширше, ніж лише до Росії, але врешті Конгрес обмежився винятково Росією", - зауважив Пайфер.

"Якщо стурбованість Конгресу демократичним спадом в Україні триватиме, підозрюю, що в Конгресі продовжать говорити про санкції проти України. Тоді як уряд США не прагне накладати на Україну санкції, він вже має певну владу, крім Акту Магнітского, відмовляти у наданні віз", - додав екс-посол.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...