Кузьмін: Тимошенко і Лазаренко заплатили після шантажу вбивці

Середа, 20 лютого 2013, 14:05

Заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін запевняє, що Павло Лазаренко і Юлія Тимошенко заплатили за вбивство Щербаня тільки після шантажу вбивць.

Про це він сказав в ефірі "Ехо Москви", відповідаючи на запитання ведучих, що дивно, що за вбивство розплачуються картками, а не валізами, та ще й через півроку.

"Так, ви праві, і валізи були ... Потрібно розуміти реалії 90-х. Частина грошей була сплачена відразу і готівкою, і є люди, які це підтверджують", - сказав Кузьмін.

Що стосується несплачених грошей, то за його словами, "розмова з ними вів не журналіст і не чиновник, а вбивця, і "їм пригрозили тим же самим (вбивством), якщо грошей не буде ".

"Ми зібрали достатньо доказів, щоб звинуватити Тимошенко і Лазаренко в замовному вбивстві", - заявив Кузьмін.

"Дружина вбивці отримала на свій рахунок мільйонну суму", - сказав він.

За словами, заступника генпрокурора вони намагалися допитати в цій справі Лазаренка.

"Ми направили 30 запитів в департамент юстиції США з проханням допомогти в розслідуванні злочинів, просили брати участь разом з американськими спецслужбами в допитах Лазаренка, і на всі запити ми не отримали жодної відповіді", - нагадав Кузьмін.

Що стосується Тимошенко, то Кузьмін сказав, що вони хотіли б почути її свідчення, але вона хворіє.

На запитання, чи довіряє він даними про хворобу Тимошенко, заступник генпрокурора сказав, що він довіряє висновком українських лікарів, що вона здорова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...