Експерти не зрозуміли скарг соратників Тимошенко, і здивувалися п'яному депутату

Середа, 20 лютого 2013, 16:39

У вівторок місія експертів Ради Європи обговорила з представниками парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності подальше реформування кримінальної юстиції.

Про це пише Комерсант-Україна.

Втім, конструктивного діалогу не вийшло - представники комітету від опозиції звели дискусію до скарг на дії влади і критики нового Кримінального процесуального кодексу. Експерти стримано відреагували на заяви парламентаріїв і закликали їх до більш плідної співпраці, відзначає автор матеріалу.

Голова комітету Андрій Кожем'якін ("Батьківщина") запевнив, що комітет "завжди був прихильником демократизації і гуманізації кримінальної юстиції".

Однак до суті питання він так і не приступив, сконцентрувавшись в основному на критиці влади.

"Ми повинні звернути вашу увагу на те, що сьогодні багато випадків спотвореного впровадження нового КПК", - поскаржився він, відзначивши, зокрема, на неналежне виконання статті кодексу, яка передбачає, що дані про правопорушення негайно вносяться до єдиного реєстру досудових розслідувань.

"Генеральний прокурор вніс зміни в інструкцію про порядок ведення реєстру, що дає право правоохоронним органам протягом семи днів проводити не передбачену КПК перевірку. Ця інструкція знівелювала головну ідею цього закону", - поскаржився депутат.

Слід зазначити, що виходячи з зали засідань, представники РЄ виглядали незадоволеними.
"Я правильно зрозумів, що їм не подобається новий КПК? - обурювався один з експертів. Потім він знизив голос і перейшов на англійську. - Як працювати з такими людьми, здається один з депутатів був п'яний", - відзначає автор.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування