Посол упевнений, що саміт з ЄС визначить напрямок

Середа, 20 лютого 2013, 16:57

Саміт Україна - ЄС 25 лютого в Брюсселі визначить напрямок у відносинах між Україною та Європейським Союзом на найближчий час.

Таку думку висловив глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінскій, виступаючи в середу на засіданні комітету Верховної Ради з питань євроінтеграції, на якому був прийнятий проект заяви українського парламенту про реалізацію євроінтеграційних прагнень країни та підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

"За цим самітом будуть дуже уважно стежити, адже те, що станеться на саміті, дасть певні сигнали, що стосуються того, що буде відбуватися в найближчі тижні і місяці", - сказав Томбінскій.

Посол ЄС підкреслив, що дана заяву, яку Верховна Рада може прийняти напередодні саміту, - "надзвичайно важлива, і за ходом її підготовки дуже уважно стежать у Брюсселі".

За його словами, першу версію даного проекту документа він отримав ще у кінці грудня минулого року, тому вже "настав час прийняти цю заяву".

Він також зазначив, що "депутати інших парламентів дуже добре підготовлені..., тому чим менше двозначностей буде в цій заяві, тим більше буде впевненості, що Україна дійсно прагне наблизитися до ЄС і готова зробити все для цього".

Разом з тим посол вважає, що нинішнє скликання Верховної Ради буде партнером Європейського парламенту та парламентів країн-членів ЄС не лише в тих питаннях, які стосуються підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, але й "протягом 4 років".

Як відомо, друга сесія Верховної Ради досі не відкрита - з 5 лютого роботу парламенту блокують депутати опозиційних фракцій з вимогою персонального голосування парламентарів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News