Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представляти Крим в Москві будуть турагенти, а не чиновники

Середа, 20 лютого 2013, 18:26

Кримський парламент дав згоду Раді міністрів автономії на ліквідацію представництва АР Крим у Москві.

За це рішення проголосував 61 депутат із 82, які брали участь у голосуванні.

Таким чином замість представництва АР в Росії планується відкрити 7 курортно-туристичних офісів Криму.

У пояснювальній записці до проекту постанови з обґрунтуванням необхідності прийняття такого рішення вказується, що "дана установа не виконує в повному обсязі всі функції, передбачені Положенням про неї".

Зокрема, згідно з інформацією, "не здійснюється підготовка пропозицій з питань підвищення ефективності існуючих та використання нових форм і методів співпраці, не розробляються проекти угод про співробітництво між АР Крим та Москвою, регіонами РФ і представництвами міжнародних організацій".

Крім того, як відзначили в записці, "не забезпечується надання допомоги органам влади Автономної Республіки Крим, підприємствам, установам, організаціям автономії у проведенні іміджевих та інших заходів міжнародного рівня".

При цьому, наголошується в пояснювальній записці, забезпечення утримання представництва спричиняє значні витрати з бюджету Криму.

Зокрема, за 2012 рік витрати на його утримання склали 1,278 мільйонів гривень.

Представляючи проект постанови кримським депутатам, міністр курортів і туризму Криму Олександр Лієв зазначив, що функції представництва Криму в Москві "фактично зводилися до організаційної роботи: замовлення квитків, забезпечення автомобілями кримських представників, які приїжджають в столицю Росії".

У той же час, при верстці бюджету автономії на 2013 рік з'ясувалося, що на утримання представництва у поточному році необхідно виділити вже 1,5 мільйона гривень, що ще більше поставило під сумнів необхідність його існування.

"Водночас протягом цього року буде відкрито чотири представництва Автономної Республіки Крим на території Російської Федерації і в наступному році - ще три. Це представництва АРК, які відкриваються без бюджетних грошей на базі комерційних структур, які займаються туризмом", - пояснив Лієв.

За його словами, зокрема, кримські представництва будуть відкриті в Москві, Сиктивкарі, Санкт-Петербурзі, Курську, Тулі, Новосибірську.

"Такі представництва будуть функціонувати в першу чергу для того, щоб забезпечувати туристичний потік, забезпечувати організацію навчання турагентів тому, що Крим - це здравниця, а не пляж... Фактично ми державний орган реорганізуємо в курортно-туристичний офіс Криму", - додав міністр курортів і туризму автономії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...