Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція не змогла домовитися з більшістю про розблокування

Середа, 20 лютого 2013, 18:42

Переговори керівників депутатських фракцій та спікера парламенту Володимира Рибака щодо розблокування роботи Ради завершились нічим.

Як повідомляє Тиждень.ua, посилаючись на заяву лідерів "Батьківщини", "Свободи" та "Удару", час поновлення переговорів не відомий.

"Станом на 14:00 фактично був погоджений текст змін до регламенту між владою та опозицією. Але станом на 17:00 Партія регіонів  відмовилась його підтримувати", - сказав Арсеній Яценюк.

Він назвав  чотири причини, чому, на його думку, "Партія регіонів не погодилась  на розблокування Ради і так раптово змінила свою позиції: по-перше, відсутність реальної більшості ПР; по-друге, інтриги, спрямовані на розкол опозиційного табору, якими займається присутні на перемовинах секретар РНБО Андрій Клюєв".

По-третє, як заявив Яценюк, "ПР зараз не має законопроектів, які треба негайно ухвалювати", а "по-четверте, регіонали не мають бажання голосувати особисто".

Олег Тягнибок в свою чергу  зазначив: "Ми, опозиція, вже зробили поступки в усіх непринципових питаннях, в яких могли. Але в Партії регіонів постійно виникають якісь нові ідеї та вимоги".

За словами лідерів опозиції, "регіонали запропонували, щоб даний проект змін до регламенту з метою унеможливлення "кнопкодавства" був підписаний трьома керівниками опозиційних фракцій, тоді як останні переконані, що цей документ мусить бути підписаний всіма п’ятьма головами фракцій".

 
 
 
 
 
 
 
Текст наданий прес-службою партії "Батьківщина" 

Також опозиційні лідери зазначили, що вперше від початку цієї політичної кризи, лідери фракцій не узгодили час та місце наступної зустрічі. 

"Партія регіонів не хоче розблокування, оскільки хоче перекласти відповідальність за все на опозицію. Зокрема, й за зрив європейської інтеграції", - підсумував Яценюк, зазначивши, що єдиним виходом з ситуації є повторні парламентські вибори, якщо ПР не погодиться на персональне голосування.

Як відомо, опозиція блокує сесійну залу парламенту від 5 лютого, вимагаючи забезпечення персонального голосування депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
17:06
В якій європейській країні діти найбільше зловживають алкоголем – дослідження
Усі новини...