Схвалимо євроінтеграцію і без голосування - Яценюк

Середа, 20 лютого 2013, 19:40

Заява про євроінтеграцію - це не закон, а акт політичної волі парламенту, тому її можна прийняти підписами народних депутатів.

Про це заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на брифінгу в парламенті в середу, повідомляє його прес-служба.

Він підкреслив, що Партія регіонів не зацікавлена в розблокуванні Верховної Ради, "тому що в них немає голосів, у них немає більшості, у них немає законів": "Таким чином вони перекладають відповідальність на інших".

На його переконання, Партія регіонів хоче перекласти на опозицію відповідальність і за неприйняття заяви про європейську інтеграцію.

Проте, повідомив Яценюк, у середу ця заява була ухвалена рішенням комітету з питань європейської інтеграції.

Він наголосив, що у четвер представники опозиційних фракцій поставлять свої підписи під цією заявою та передадуть її спікеру Верховної Ради.

"Якщо регіонали такі "євро інтегратори", хай також поставлять свої підписи під цією заявою", - наголосив він.

Глава фракції "Батьківщина" підкреслив, що для Європарламенту і для наших європейських партнерів потрібне волевиявлення.

"Заява не є політичним актом, не є законом чи постановою. Це акт політичної волі парламенту, і тому не треба її голосувати. У Європейському парламенті заяви підписуються. Тому ми запропонували – ставимо на підписання і відправимо в Європарламент. Надішлемо ще й перелік прізвищ народних депутатів, які підтримують європейську інтеграцію", - сказав він.

"Ми пропонуємо зібрати підписи всіх членів парламенту, хто підтримує європейську інтеграцію. Хай кожен із членів парламенту скаже – він за, проти чи утримався", - підкреслив Яценюк.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News