Януковича в Польщі пристрахали "заморожуванням"

Четвер, 21 лютого 2013, 15:36

Президент Словаччини Іван Гашпарович відзначає важливість підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це він сказав у заяві для преси по завершенні переговорів із президентом Польщі Броніславом Коморовським і президентом України Віктором Януковичем у четвер у місті Вісла в Польщі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Важливо, щоб ця Угода була підписана, бо інакше може настати період стагнації й заморожування (на шляху євроінтеграції України)", - заявив Гашпарович.

"Тому ми з радістю пообіцяли пану президенту (Януковичу) нашу допомогу", - сказав він і додав, що ця допомога можлива за умови виконання Україною якомога більшої кількості вимог із боку ЄС на шляху євроінтеграції.

Говорячи про переговори в Польщі, Гашпарович зазначив, що президенти, зокрема, обговорювали реформи у сфері юстиції, а саме питання виборчого правосуддя.

"Ми обговорювали також реформи у сфері юстиції й різницю між тим, що написано і як це виконується, бо цього вимагає європейське законодавство", - наголосив словацький президент.

У свою чергу, президент Польщі відзначив важливість тристоронніх переговорів напередодні проведення саміту Україна - ЄС 25 лютого в Брюсселі.

"Ми ходимо в такий спосіб допомогти Україні, щоб отримати фінальний бажаний результат, яким буде підписання й ратифікація угоди про асоціацію (України і ЄС) під час саміту в листопаді у Вільнюсі", - сказав Коморовський.

"І тому я хочу передати на підставі наших розмов із паном президентом Януковичем і паном президентом Гашпаровичем позитивний сигнал. Цей позитивний сигнал стосується властиво того, з чим пан президент Янукович поїде для участі в саміті до Брюсселю 25 лютого", - додав глава польської держави.

За словами Коморовського, зустріч президентів відбувається "у дуже важливий момент, оскільки починається процес ухвалення рішень Європейським союзом, які стосуються використання можливості підписання й ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом".

"Ми зустрічаємося у момент, коли вирішується доля цих зусиль, величезних зусиль, які робила Україна, пов'язаних із проведенням переговорів і парафуванням Угоди про асоціацію. Це також ефект особистої участі й роботи пана президента Януковича", - наголосив польський президент.

Коморовський також висловив оптимізм із приводу рішень, які буде приймати Янукович для "відновлення позитивного іміджу України" в очах членів ЄС.

Він зазначив, що це, серед іншого, пов'язано з ситуацією Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

"Ми також розуміємо суттєві труднощі, які є на цьому шляху", - додав Коморовський.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування