Українці однаково підтримують асоціацію з ЄС і входження в Митний союз

Четвер, 21 лютого 2013, 16:35

Половина українців підтримують підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, 26% не підтримують, а 24% не змогли відповісти.

Про це свідчать результати соцопитування "Dw-trend".

Так само 50% українців підтримують приєднання України до Митного союзу Росії, Білорусії й Казахстану (26% не підтримують, 24% не змогли відповісти).  

Разом з тим 66% жителів заходу й 39% жителів сходу хотіли б, щоб Україна вже цього року підписала угоду про асоціацію з ЄС. Не підтримують таке рішення 14% жителів заходу й 35% жителів східних регіонів, не змогли відповістити на запитання 20% жителів заходу й 26% жителів сходу.

Однак тільки 16% українців вважають, що президент Віктор Янукович робить усе можливе для того, щоб Україна вже цього року змогла підписати угоду про асоціацію з ЄС (переконані, що президент не докладає особливих зусиль 39%, не змогли відповісти 45%).

33% українців упевнені, що угода про асоціацію з ЄС дасть Україні можливість модернізувати економіку України, 30% – можливість вийти на нові ринки збуту українських товарів, 28% – можливість створення нових робочих місць і підвищення добробуту населення, 22% – підсилить демократію й зміцнить правову систему, 16% – підсилить позиції України на міжнародній арені.

Разом з тим 22% українців впевнені, що підписання угоди про асоціацію з ЄС не дасть Україні нічого істотного, а 16% не змогли відповісти.

40% жителів заходу й 36% жителів сходу вважають правильним, що ЄС висуває політичні вимоги Януковичу в якості умови для підписання Угоди про асоціацію, 17% жителів заходу й 31% жителів сходу вважають це неправильним, 43% жителів сходу й 33% жителів заходу не змогли відповісти.

Підтримують підписання договору про приєднання до Митного Союзу 35% жителів заходу й 62% жителів сходу, не підтримують 35% жителів заходу й 19% жителів сходу, не змогли відповісти 30% і 19% відповідно.

15% жителів України вірять, що президент робить все можливе для приєднання до Митного союзу (33% переконані, що президент не докладає особливих зусиль, 52% не змогли відповісти).

42% жителів переконані, що входження в Митний союз дозволить вийти на нові ринки збуту українських товарів, 35% - посприяє збільшенню кількості робочих місць і підвищенню загального добробуту країни, 24% - посприяє модернізації економіки України, 10% - приведе до зміцнення позицій України на міжнародній арені, 7% - підсилить демократію й зміцнить правову систему.  

17% упевнені, що приєднання до Митного Союзу не дасть Україні нічого істотного, 23% - не змогли відповісти.

Опитування проводилося з 20 січня по 5 лютого методом телефонного інтерв'ю серед жителів України у віці 18-60 років.

"Dw-trend" – проект, що реалізується з 2010 року українським офісом дослідницького агентства IFAK на замовлення російської та української редакцій медіакомпанії Deutsche Welle.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...