Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УКРАЇНА ВІДМОВИЛАСЬ ПЛАТИТИ ГАЗПРОМУ 7 МІЛЬЯРДІВ

П'ятниця, 22 лютого 2013, 11:04

Президент Віктор Янукович заявляє, що Україна відмовилась сплатити російському Газпрому 7 мільярдів доларів штрафу за недобір газу.

Про це він заявив  в п’ятницю під час телемосту "Діалог з країною", говорячи про невдоволення позицією Європейського енергетичного співтовариства.

"Коли Росія нам пред'явила рахунок на 7 мільярдів доларів штрафних санкцій (за недобір газу) – ніхто не відреагував ніяк – тиша. Дивились і думали, що наша хата з краю. Чому я мав висловитись в такій різкій формі, бо ми знову наодинці", - обурився Янукович.

"Так, ми відмовились платити, зараз ведемо переговори, але ведемо їх наодинці", - підкреслив він.

"Ми як члени товариства  (Європейського енергетичного співтовариства) вкрай незадоволені відношенням до України цього співтовариства", - додав він.

"Поки не бачимо того ефекту від вступу до співтовариства, на яке розраховували. Йдуть розмови, а після розмов немає ніяких дій",- обурився він.

Відповідаючи на питання, чи зможе Україна за 10-15 років відмовитися від імпортного газу, Янукович відповів:

"Я вірю, що з року в рік Україна матиме все більшу можливість самостійно керувати своєю економікою  і буде все менше залежати від поставок енергоносіїв нашими партнерами по всьому світу".

"Диверсифікація дозволить змінити фактичні взаємини споживача і виробника. Якщо сьогодні споживач диктує ціни (вочевидь, Янукович мав на увазі виробник - УП), то скоро ціни диктуватиме споживач", - зазначив Янукович.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування