Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович обіцяє зробити Богатирьовій, "як мінімум, зауваження"

П'ятниця, 22 лютого 2013, 11:08

Президент Віктор Янукович зробить зауваження міністру охорони здоров’я Раїсі Богатирьовій за ускладнення в роботі лікарів при впровадженні реформи екстреної меддопомоги.

Про це він сказав під час "Діалогу з країною", реагуючи на скаргу завідувача відділення екстреної допомоги у Харкові.

Він поскаржився на наказ МОЗ № 33 від 2000 року, який "заважає реформі".

"Нам часто доводиться стикатися з тим, що чиновники з центру надають накази, а ми на місцях страждаємо від різних незручностей. Безумовно, будь-який міністр, коли підписує будь-який наказ, він повинен спочатку зібрати керівників регіонів, розібратись, спитати точку зору, а потім прийняти рішення", - сказав на це Янукович.

"Я  обов’язково зроблю зауваження міністру Богатирьовій, як мінімум, і скажу прем’єр-міністру, щоб він звернув на це увагу, що міністри і органи центральних органів влади повинні всі свої рішення приймати разом з керівниками регіонів, відповідними відомствами і бажано знати точку зору громадськості", - додав він.

Янукович зазначив, що наказ 33 "повинен носити рекомендаційних характер".

На питання, як оновити медичний транспорт, який в містах зношений на 80%, а в селах – на 90%, Янукович відповів:

"Потрібен час і великі кошти… Ми повинні звернути увагу, що рухомий склад у дуже поганому стані. Кожного року ми будемо виконувати це завдання. Нам треба буде ще близько 1,5-2 років. Тобто у 2014 році ми повинні мати вже завершену роботу з налагодження системи екстреної медичної допомоги".

Говорячи про реформу екстреної меддопомоги, президент висловив переконання, що "цілі визначені правильно".

"Зараз нам треба згуртовано, спільно, з урахуванням наших можливостей виконати це завдання. Дуже добре, що почала працювати система GPS-навігації, тому норматив в місті 10 хвилин, а в сільській місцевості – 20, він умовний, але якщо ми не будемо орієнтуватися на ці орієнтири, ми не досягнемо мети", - сказав він.

"Напрямок ми вибрали правильний. Те, що ми сміливо пішли цим напрямком, це дуже правильно, але зараз треба по-діловому, по-господарськи, фахово підійти до вирішення цього завдання", - додав Янукович.

На питання, коли в Україні буде впроваджено страхову медицину, яка, зокрема, в Росії вже працює 10 років, президент відповів:

"Ми впритул підійшли до вирішення цієї проблеми. Підготовлені практично всі документи, ми використали російський досвід…".

"Але погодьтеся, це питання велике. Якщо взяти цю програму і вирішувати почергово і виділити пріоритети, ми на перше місце поставили створення пернитальні центри, щоб наші мамочки народжували в нормальних умовах і ми могли наших діточок зберегти… Треба кардинально міняти ситуацію в медичній галузі, і ми будемо це робити".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...