Королевська хоче перевірити всіх усиновлених іноземцями дітей

П'ятниця, 22 лютого 2013, 20:56

Міністерство соціальної політики ініціює перевірку умов проживання та стану здоров’я всіх дітей, усиновлених іноземними громадянами.

Про це заявила міністр Наталія Королевська, яку цитує її прес-служба.

Зокрема, міністерство звернулося до МЗС з вимогою терміново розпочати таку перевірку дітей, які перебувають на обліку в консульських установах і дипломатичних представництвах України.

"Сьогодні ми направили листа Міністерству закордонних справ з вимогою провести перевірку умов проживання та стану здоров’я дітей, усиновлених іноземними громадянами", - розповіла вона.

"Ми маємо отримати достовірну інформацію про кожну дитину, яка перебуває на обліку в консульських установах та дипломатичних представництвах України", - зазначила Королевська.

За даними МЗС, станом на 1 лютого 2012 року в закордонних дипломатичних установах на обліку перебувало 21,72 тисяча неповнолітніх дітей-громадян України.

Королевська відзначила, що українці усиновлюють понад 2 тисячі дітей щороку, тоді як іноземцями у 2012 році усиновлено 806 дітей.

За правилами усиновлювачі мають подавати консульській установі чи дипломатичному представництву України не менш як один раз на рік протягом перших трьох років після усиновлення (та в подальшому один раз на три роки до досягнення дитиною вісімнадцяти років) звіт про умови проживання і стан здоров’я.

"На жаль, у деяких країнах показник подання звітів вкрай низький. Наприклад, у США він не перевищує 30%. Переконана, що наша держава повинна більш активно цікавитись долею усиновлених дітей. Ми маємо бути впевнені, що з усиновленою дитиною усе гаразд, незалежно від громадянства усиновлювачів", - сказала міністр.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування