Європейські лідери розповіли, що сподіваються почути від Януковича

Неділя, 24 лютого 2013, 09:41

Президент Європейської Ради Герман Ван Ромпей і президент Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу сподіваються, що Україна проведе реформи в питаннях вибіркового правосуддя та парламентських виборів.

Про це йдеться у їхній спільній статті для "Української правди", розміщеній напередодні саміту Україна-ЄС.

"Зараз Україна мусить продемонструвати свою чітку політичну волю та зробити рішучі кроки задля того, аби стати ще ближчим партнером Європейського Союзу", - йдеться у статті.

"Вона має проводити реформи, що були погоджені під час нашого останнього двостороннього саміту та були конкретизовані у грудневих висновках Ради міністрів ЄС із закордонних справ, і які стосуються, зокрема, питань вибіркового правосуддя, парламентських виборів та впровадження реформ у рамках Порядку денного асоціації Україна-ЄС", - наголосили Ромпей та Баррозу.

"Ключ перебуває в руках України. Ми впевнені, що під час саміту, що відбудеться 25 лютого, українські лідери засвідчать свою рішучість щодо вчасного досягнення цих цілей", - додали вони.

Крім того, автори статті додали про важливість, щоб "Україна зробила останні кроки, які дозволять їй у Вільнюсі (28-29 листопада 2013 року) підписати з Євросоюзом цю угоду (Про Асоціацію)".

Як відомо, саміт Україна-ЄС, який мав відбутися у 2012 році, пройде 25 лютого.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News