У МВС суперечка через моніторинг дотримання прав людей у камерах

Понеділок, 25 лютого 2013, 13:46

Начальник Управління зв’язків із громадськістю МВС Володимир Поліщук звільниться з посади, якщо його пропозиції щодо реформ прес-служби міліції не врахують.

Цю інформацію джерел він підтвердив у коментарі "Телекритиці".

"Я виклав (в одному рапорті) пропозиції щодо оптимізації роботи нашого управління, яке передбачає вилучення функцій, що нам не властиві. Також пишу рапорт про звільнення. Якщо з моєю позицією вони не погодяться, тоді я звільнятимусь", - сказав Поліщук.

До цього кроку його підштовхнуло призначення куратором Управління зв'язків з громадськістю МВС керівника апарату міністерства Сергія Лекаря, з яким у Поліщука різні погляди на організацію роботи.

Проект реформ Поліщука передбачає вилучення з обов’язків управління моніторинг за правами людини.

"Керівництво МВС вирішило перекласти на наше управління моніторинг ситуації з дотриманням (прав) людей у камерах. Мені здається, що це не властива для нас робота, бо реальних важелів впливу та контрольних функцій на це ми не маємо. Тому займаємось відписками. До того ж цим займаються п'ятеро наших співробітників", - сказав він.

Також Поліщук пропонує зберегти виробництво власних телепродуктів.

Продакшн прес-служби міліції виробляє телепрограми у різних регіонах. Сам Поліщук веде програму "Територія закону" на "5-му каналі".

"Наш куратор вважає, що такі програми неефективні. Але я вважаю, що це – унікальний досвід. До того ж ми робимо багато проектів, у яких намагаємось надати поради громадянам, як не стати жертвою злочинців. Цей досвід підтримали наші колеги у Кракові", - сказав начальник прес-служби МВС.

"Я вважаю, що також є позитивною участь працівників міліції у ток-шоу, де вони можуть  відповісти на звинувачення у бік правоохоронців. Тому, оскільки у нас різні погляди на роботу, то я вважаю за доцільне доповісти про це міністру та дочекатись його рішення", - пояснив Поліщук.

До "Телекритики" також надійшов лист на підтримку Поліщука від представників ЗМІ, але поки з’ясовується, хто є його ініціатором.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування